27 maart 2020

Oefenmateriaal voor in het ziekenhuis en in de thuissituatie

Vanuit het hele land hebben fysiotherapeuten en ziekenhuizen informatie- en instructiemateriaal voor fysiotherapeuten en patiënten beschikbaar gesteld, zoals instructiefilmpjes voor ademhalings- en mobiliserende oefeningen en oefeningen op papier.

Oefenmateriaal voor in het ziekenhuis en in de thuissituatie

Wij verzamelen dit materiaal op een speciale themapagina op het KNGF Kennisplatform. Hier vind je informatiemateriaal voor de fysiotherapeuten, zoals de aanbevelingen fysiotherapeutisch handelen bij COVID-19. Maar ook instructiefilmpjes voor de patiënt en patiëntinstructies en oefeningen op papier. Dit zijn filmpjes voor oefeningen in het ziekenhuis, maar ook voor patiënten in de thuissituatie. Ook kun je de links delen met je patiënten om op deze manier zorg op afstand te bieden.


Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is, zal deze themapagina bijgewerkt worden. In eerste instantie richt deze pagina zich op fysiotherapeuten werkzaam in het ziekenhuis. Het KNGF Kennisplatform is in de huidige omstandigheden opengesteld voor alle fysiotherapeuten hebben opengesteld. Ook voor niet-KNGF en/of BI leden.