22 februari 2022

Wil jij meewerken aan een leuk weekend?

Meld je aan als vrijwilliger bij FUNFitness tijdens de Nationale Spelen van de Special Olympics 10, 11 en 12 juni 2022 in Enschede!

De Nationale Spelen van de Special Olympics is een sportevenement voor mensen met verstandelijke beperkingen. Het is te vergelijken met een NK, maar dan van 22 verschillende sporten tegelijk. Er kunnen dan 2000 sporters deelnemer die worden begeleid door ongeveer 1000 trainers/begeleiders. Tijdens deze Special Olympics kunnen de sporters deelnemen aan het Special Olympics-Healthy Athletes programma. Hier worden ze gratis door professionals onderzocht op hun (sport)gezondheid. Healthy Athletes is gericht op screening van fitheid, ogen, oren, voeten, gebit en leefstijl. Er zijn zes van deze screeningsprogramma’s: FUNfitness, Opening Eyes, Healthy Hearing, Fit Feet, Special Smiles en Health Promotion. Indien nodig, krijgt de deelnemer gerichte trainings- en gezondheidsadviezen op maat. Dit programma is opgezet ter preventie van gezondheidsproblemen en om de deelnemer nog beter met zijn of haar sport bezig te laten zijn.

Eén van de onderdelen van het Healthy Athletes programma is FUNfitness. Dit is een fysiotherapeutisch programma waarbij atleten onder anderen getest worden op balans, kracht en uithoudingsvermogen. FUNfitness wordt uitgevoerd door fysiotherapeuten, studenten fysiotherapie en andere vrijwilligers. Om FUNfitness tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Via deze weg willen we jullie vragen of je mee zouden willen helpen aan FUNfitness tijdens het evenement. De fitnesstesten worden afgenomen op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni in het sportcentrum op de campus van Universiteit Twente, Enschede. Voorafgaand aan de testen zal uiteraard een instructie worden gegeven van de correcte afname. Lijkt het je leuk, geef je dan op! Je kunt je opgeven voor één of meerdere dagdelen. Geef bij je aanmelding aan dat je je opgeeft voor het onderdeel FUNfitness. Kan je niet, maar heb je vrienden, kennissen of bekenden die fysiotherapeut zijn en die affiniteit hebben met de doelgroep, dan kunnen zij zich natuurlijk ook opgeven. De atleten en vrijwilligers maken er samen een onvergetelijk toernooi van!

Meer informatie over het toernooi via de website van Special Olympics Nationale Spelen, Mocht je nog vragen hebben over deelname als vrijwilliger kun je contact opnemen met Lotte Enkelaar, l.enkelaar@gmail.com. We hopen op veel reacties!

Lotte Enkelaar, Clinical Director FUNfitness