alyt-oppewal---aspirant-bestuurslid.jpg
10 mei 2023

Even voorstellen ... Alyt Oppewal

Het bestuur van de NVFVG gaat vernieuwen omdat er drie huidige bestuursleden afscheid gaan nemen aan het eind van dit jaar. Ik hoop dan mijn intrede te kunnen doen in het bestuur.

Alyt Oppewal maakt zich sinds 2012 hard voor meer bewegen en een gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze is bewegingswetenschapper en werkt bij de Leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten bij het Erasmus MC, en de Academische Werkplaats GOUD.

Als projectleider en universitair docent begeleidt ze onderzoekers, zet ze nieuwe onderzoeken op, en geeft ze onderwijs bij de opleiding Arts voor Verstandelijk Gehandicapten. 

Haar onderzoekslijn gaat over lichamelijke activiteit en fitheid. Met als doel om mensen met een verstandelijke beperking dezelfde kansen te geven om fysiek actief te zijn en om een zo fit, vitaal en gezond mogelijk leven te leiden. Iedereen moet de kans hebben om met plezier te bewegen, en daar de gezondheidsvoordelen van te ondervinden. Met haar onderzoek wil ze op deze manier bijdragen aan een betere gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.  

Door deel te nemen in het bestuur van de NVFVG hoopt ze ook via deze route hieraan bij te dragen, en de positie van de fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg te versterken.