nvfvg-afbeelding-1.jpg
29 juli 2021

NVFVG congres Leven in Stijl met een verstandelijke beperking op 5 oktober 2021

SAVE THE DATE! Afgelopen jaar kon het congres ‘Leven in Stijl met een verstandelijke beperking’ helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Op 5 oktober organiseren we dit congres wederom in Nijkerk, dit keer in De Opstandingskerk.

Leven in Stijl met een verstandelijke beperking
Het is steeds meer een ‘hot item’ in onze maatschappij: een goede gezonde leefstijl. Gezond eten, voldoende bewegen, daar begint het mee. Maar er zijn veel meer factoren die van invloed zijn op een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezonder, langer leven met een grotere kwaliteit van leven. Maar zo eenvoudig als het klinkt is het in de praktijk vaak niet. Laat staan wanneer je een verstandelijke beperking hebt en in meer of mindere mate afhankelijk bent van anderen hoe jij je leven leidt. Onze cliënten zijn voor een (groot) deel afhankelijk van de zorg die ze ontvangen van anderen. Een goede leefstijl begint voor hen dus bij de hulpverlener. En een goede begeleiding begint met voldoende kennis en inzichten op het gebied van gezond leven.
Dit congres gaat uitgebreid in op de rol die de fysiotherapeut kan hebben in het begeleiden en adviseren van een gezonde leefstijl. Naast de invloed en de mogelijkheden van bewegen op een goede leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking, willen we tijdens deze congresdag fysiotherapeuten breder informeren. Onderwerpen die de revue gaan passeren zijn onder andere obesitas, slaapproblematiek, fitheid en invloed van voeding. Daarnaast zal kennisgemaakt worden met leuke trainingsprogramma’s speciaal ontwikkeld voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Meld je hier aan