02 juli 2021

Informatie cursus Fysiotherapie voor mensen met een verstandelijke beperking

Veel vaardigheden en kennis die van je verwacht worden als je als fysiotherapeut gaat werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, krijg je niet op je opleiding aangeboden. Wat doe je bijvoorbeeld met het verschil tussen verbaal en performaal communiceren, en wat is het effect van medicatie op tonus? Welke syndromen komen veel voor en wat is de betekenis voor jou als fysiotherapeut? Hoe herken je de specifieke problemen van een cliënt en pas je jouw professionele handelen aan om de beweegzorg voor iedere cliënt goed te organiseren?

DE CURSUS VOOR DIT NAJAAR IS VOLGEBOEKT!

De NVFVG organiseert daarom een nieuwe, unieke driedaagse cursus met een programma om jouw specifieke kennis en vaardigheden - nodig voor een goede beweegzorg voor mensen met een verstandelijke beperking - te vergroten. Er wordt dieper ingegaan op belangrijke thema’s en handvatten worden aangereikt om deze zorg verder te professionaliseren. Denk aan thema’s als cliënten met een disharmonisch profiel, invloed van medicijnen op beweging en een blok over spiertonus en klinimetrie. Er wordt gewerkt met casuïstiek uit de praktijk.

Meer informatie over het programma van de cursus.

De cursus wordt georganiseerd op de vrijdagen 17 september, 15 oktober en 26 november van 9.00 tot 17.00 uur op het KNGF-kantoor in Amersfoort.
Als de coronamaatregelen een fysieke cursus niet toelaten, wordt de cursus verschoven naar een later moment. 

Tijdens de dagen wordt goede interactie tussen deelnemers en sprekers op prijs gesteld. Daarom werken we met een groep van maximaal 25 deelnemers

De kosten bedragen € 325 voor NVFVG-leden en € 650 voor niet-leden.

Heb je nog vragen? Mail dan naar secretariaat@nvfvg.nl.