27 augustus 2021

NVFVG-cursus Fysiotherapie voor mensen met een verstandelijke beperking

De NVFVG organiseert in 2021 een nieuwe, unieke driedaagse cursus met een programma om jouw specifieke kennis en vaardigheden - nodig voor een goede beweegzorg voor mensen met een verstandelijke beperking - te vergroten.

Veel vaardigheden en kennis die van je verwacht worden als je als fysiotherapeut gaat werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, krijg je niet op je opleiding aangeboden. Wat doe je bijvoorbeeld met het verschil tussen verbaal en performaal communiceren, en wat is het effect van medicatie op tonus? Welke syndromen komen veel voor en wat is de betekenis voor jou als fysiotherapeut? Hoe herken je de specifieke problemen van een cliënt en pas je jouw professionele handelen aan om de beweegzorg voor iedere cliënt goed te organiseren? Er wordt tijdens de cursus dieper ingegaan op belangrijke thema’s en er worden handvatten aangereikt om deze zorg verder te professionaliseren. Denk aan thema’s als cliënten met een disharmonisch profiel, invloed van medicijnen op beweging en een blok over spiertonus en klinimetrie. Er wordt gewerkt met casuïstiek uit de praktijk. 

De cursus is met name bedoeld voor collega’s die beginnend werkzaam zijn in de VG-zorg. Bij voldoende belangstelling wordt de cursus mogelijk een tweede keer georganiseerd.

Heb je belangstelling voor deze cursus? Stuur dan een mail naar secretariaat@nvfvg.nl en we houden je op de hoogte.