alyt-oppewal---aspirant-bestuurslid.jpg
21 juni 2023

Alyt Oppewal

Algemeen Bestuurslid

Ik maak mij sinds 2012 hard voor meer bewegen en een gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben bewegingswetenschapper en werk bij de Leerstoel Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten bij het Erasmus MC, en de Academische Werkplaats GOUD.

Als projectleider en universitair docent begeleid ik onderzoekers, zet ik nieuwe onderzoeken op, en geef onderwijs bij de opleiding Arts voor Verstandelijk Gehandicapten. 

Mijn onderzoekslijn gaat over lichamelijke activiteit en fitheid. Met als doel om mensen met een verstandelijke beperking dezelfde kansen te geven om fysiek actief te zijn en om een zo fit, vitaal en gezond mogelijk leven te leiden. Iedereen moet de kans hebben om met plezier te bewegen, en daar de gezondheidsvoordelen van te ondervinden. Met mijn onderzoek wil ik op deze manier bijdragen aan een betere gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.  

Door deel te nemen in het bestuur van de NVFVG hoop ik ook via deze route hieraan bij te dragen, en de positie van de fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg te versterken.